Lekker
Recept van de week
Aardappelpannetje met groenten en kip
Aardappels, vlees, groenten, ook wel een AVG’tje genoemd, is een veel gegeten mix van ingrediënten in Nederland. Een AVG’tje kun je op veel verschillende manieren bereiden.
Deze keer een aardappelpannetje met groenten en kip. In dit gerecht combineer je alle ingrediënten lekker met elkaar, waardoor alle smaken goed samenkomen. Naast de sperziebonen gaan er ook nog een paprika, een halve courgette en twee tomaten in dit gerecht. Volop groenten dus!
Weinig tijd om te koken
Heb je ook weleens wat minder tijd om te koken of misschien geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is dit gerecht ideaal. Dit aardappelpannetje staat namelijk binnen 25 minuten op tafel. Dit recept is voldoende voor 2 tot 3 personen.
Dit heb je nodig
- 500 gram grote krieltjes (voorgegaard en zonder schil)
- 200 gram kipfiletblokjes
- 200 gram sperziebonen
- 1 rode paprika
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1/2 courgette
- 1 rode ui
- 1 knoflookteentje
- 2 tomaten
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- Zout&Peper
- Olijfolie
Zo maak je het
- Meng de kip met de uienpoeder en het paprikapoeder en breng op smaak met wat zout en peper. Pers de knoflook erbovenuit en voeg een scheutje olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar en zet even apart.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Snijd de courgette doormidden en vervolgens in halve maantjes van ongeveer 0,5 cm dik. Snipper de rode ui en snijd de tomaten in blokjes.
- Snijd de zijkanten van de sperziebonen en snijd grote sperziebonen doormidden. Kook de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar.
- De voorgegaarde krieltjes kun je opwarmen in de magnetron of hanteer een andere bereidingswijze die vermeld staat op de verpakking.
- Verwarm een scheut olijfolie in een wok op middelhoog vuur en bak hierin de kipfiletblokjes aan. Na circa 5 minuten beginnen ze goudbruin te kleuren, voeg dan de rode ui samen met de paprikablokjes en de courgette toe. Bak het geheel 5 minuten mee. Voeg dan de tomaten toe samen met de Italiaanse kruiden en bak het geheel nu nog 2 minuten.
- Giet de sperziebonen af en voeg deze toe samen met de opgewarmde krieltjes. Meng alles goed door elkaar en verwarm het geheel nu nog 3 minuten op laag vuur.
- Verdeel het aardappelpannetje met groenten en kip over de borden en geniet er lekker van!
Smakelijk eten!