Lekker
Recept van de week
Pasta ovenschotel met ricotta
Ik ben gek op pasta en op ricotta, dus daarom deze week een pasta ovenschotel met ricotta. Deze twee ingrediënten gaan namelijk heel goed samen. Daarnaast wordt aan dit gerecht lekker veel groenten toegevoegd.
Deze ovenschotel is eigenlijk ontzettend makkelijk om te maken. Je maakt het gerecht op basis van een heerlijke tomatensaus met daarin spinazie en aubergine. De combinatie van aubergine, spinazie en ricotta is heel bekend en komt ook goed tot zijn recht in dit recept. De ricotta plaats je in zijn geheel in het midden van de ovenschotel en zet je vervolgens in de oven. Door het bakken in de oven, wordt de ricotta lekker zacht.
Alles door elkaar mengen
Als je ovenschotel uit de oven komt, is de ricotta nog helemaal in tact. Het is wel het lekkerste om de ricotta, nadat het uit de oven komt, te prakken met een vork en vervolgens door de pasta heen te roeren. Op die manier krijg je een heerlijk smeuïge pasta. Dit recept is voldoende voor 3 personen.
Dit heb je nodig
- Ovenschaal
- 250 gram pasta naar keuze
- 250 gram ricotta
- 1 ui
- 1 aubergine
- 400 gram spinazie
- 1 pak Heinz tomato Frito
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl paprikapoeder
- 2 knoflookteentjes
- 15 gram pijnboompitten
- Olijfolie
- Zout&Peper
Zo maak je het
- Verwarm dan de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal lichtjes in.
- Snipper de ui en snijd de aubergine in stukjes. Pel de knoflookteentjes.
- Verwarm een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de ui aan in circa 2 minuten. Pers ook direct de knoflookteentjes uit boven de pan. Voeg de aubergine toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe samen met de Tomato Frito, de Italiaanse kruiden en de paprikapoeder. Laat het geheel nu 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Kook in de tussentijd de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Als de saus 10 minuten heeft geprutteld, kun je de spinazie grof scheuren boven de saus. Laat de spinazie slinken en breng de saus op smaak met wat zout en peper. Meng de gekookte pasta vervolgens door de saus.
- Doe de pasta samen met de saus in de ovenschaal. Zet je ricotta in het midden van de ovenschaal op zijn kop neer. Breng op smaak met een beetje peper. Garneer je pasta ovenschotel met de pijnboompitjes.
- Zet de pasta ovenschotel met ricotta in het midden van de oven voor ongeveer 15 minuten, zodat de ricotta wat zachter kan worden.
- Verdeel de pasta over de borden en garneer met de smeuïge ricotta.
Smakelijk eten!