Lekker
Recept van de week
Raviolisalade met spek en feta
Als ik op vakantie ga, vind ik het altijd erg lekker om specialiteiten uit te proberen en daar vervolgens thuis mijn eigen draai aan geven. Op die manier ben ik ook tot inspiratie gekomen voor dit gerecht.
Deze raviolisalade met spek en feta past echt perfect bij de lente of zomer. Je maakt de salade op basis van babyspinazie. Hierbij maak je een dressing op basis van Griekse yoghurt, mosterd en honing. Hierbij gaat ravioli ai funghi en gegrilde spek en feta uit de oven. Al deze smaken passen ontzettend goed bij elkaar. Laat je verrassen door dit heerlijke recept.
Makkelijke maaltijd
Soms is het ideaal om een maaltijd snel op tafel te zetten. In dat straatje past dit gerecht perfect. Deze raviolisalade staat namelijk binnen 25 minuten op tafel en is bedoeld voor 2 personen.
Dit heb je nodig
- 250 gram verse ravioli (ai funghi)
- 100 gram babyspinazie
- 100 gram feta
- 6 plakjes ontbijtspek
- 250 gram cherrytomaten
- 3 el Griekse yoghurt
- 2 tl mosterd
- 1 el honing
- Zout&Peper
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200°C op de grillstand.
- Doe de plakjes ontbijtspek in een ovenschaal. Verkruimel de feta grof boven een andere ovenschaal. Zet beide ovenschalen bovenin de oven voor 10 minuten, zodat zowel de spek als de feta goudbruin kleuren. Houd wel de oven in de gaten.
- Kook in de tussentijd de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Maak een honing-mosterddressing, door de yoghurt te mengen met de honing en de mosterd. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Was de cherrytomaten en snijd ze doormidden. Verdeel de babyspinazie over twee borden en daarover de tomaatjes.
- Haal de feta en de spek uit de oven en snijd de spek in grove stukken.
- Verdeel de spek, de feta en de ravioli over de twee borden en garneer met de honing-mosterdsaus.
- Geniet van je raviolisalade met feta en spek!
Smakelijk eten!