Lekker
Recept van de week
Gnocchi ovenschotel met gehaktballetjes
Zin in een heerlijk Italiaans ovengerecht? Dan is deze Italiaanse ovenschotel met geroosterde paprika-tomatensaus en gehaktballetjes een super goed idee! Extra lekker met de buffelmozzarella bovenop.
Gnocchi is een overheerlijke pastasoort, die nog niet bij iedereen bekend is. De gnocchi, die ik voor dit recept heb gebruikt, is gnocchi di patate. Oftewel; gnocchi op basis van aardappel. Ik vind persoonlijk dat gnocchi een lekkere chewy structuur heeft, die goed tot zijn recht komt in dit recept.
Geroosterde paprika-tomatensaus
Deze prachtige paprika-tomatensaus, ziet er niet alleen heel lekker uit, maar smaakt ook nog eens fantastisch. In deze saus zit volop groenten verwerkt. Zo zitten er twee geroosterde paprika’s in en een blikje tomatenblokjes. Dit is ook de ideale manier om kinderen groenten te laten eten, want ze zitten namelijk goed verstopt! Heb je geen tijd om de paprika’s te roosteren? Dan kun je ook gebruik maken van gegrilde paprika’s uit een pot. Dit recept is voldoende voor 4 personen.
Dit heb je nodig
- 1000 gram gnocchi
- 2 rode paprika’s
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 bol buffelmozzarella
- 50 gram geraspte kaas
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- 500 gram rundergehakt
- 2 el paneermeel
- 2 el ketchup
- Zout&Peper
- Bakboter
- Olijfolie
- Verse basilicum (optioneel)
- Zout&Peper
Zo maak je het
ROOSTEREN VAN DE PAPRIKA’S
- Begin met het roosteren van de paprika’s in een voorverwarmde oven van 225 °C. Snijd hiervoor de paprika’s door de helft en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s met de bolle kant naar boven in de ovenschaal. Vet ze een beetje in met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Zet de schaal in de oven en haal de paprika’s eruit zodra deze zwart blakeren (dit duurt circa 20 tot 25 min.). Doe de paprika’s in een afgesloten diepvrieszakje voor 15 minuten. Haal de paprika’s na 15 minuten uit het zakje en verwijder het velletje. Snijd iedere helft in vier stukken. Laat de oven ondertussen aan staan, maar verlaag de temperatuur naar 180 °C. Vet een andere ovenschaal lichtjes in.
GNOCCHI OVENSCHOTEL MET GEHAKTBALLETJES MAKEN
- In de tussentijd kun je alvast de gehaktballetjes gaan draaien. Meng hiervoor het rundergehakt met het paneermeel en de ketchup en breng op smaak met zout en peper. Draai er ongeveer 25 gehaktballetjes van.
- Snipper ook alvast de ui en pel het knoflookteentje.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en voeg hieraan de ui toe. Pers ook de knoflook uit boven de pan. Fruit in 2 minuten aan. Voeg dan de tomatenblokjes toe samen met de Italiaanse kruiden en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Bak in een koekenpan de gehaktballetjes in wat bakboter op middelhoog vuur in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
- Voeg de paprika toe aan de tomatenblokjes en verwarm 2 minuten mee. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper. Pureer het geheel dan tot een saus met behulp van een staafmixer.
- Kook in de tussentijd de gnocchi gaar volgens de aanwijzing op de verpakking en snijd de mozzarella in plakken.
- Giet de gnocchi af en meng deze met de tomatensaus en de gehaktballetjes. Voeg dit toe aan de ovenschaal en garneer met de kaas en de mozzarella.
- Zet de gnocchi ovenschotel met gehaktballetjes in het midden van de oven en bak in 20 minuten af zodat de kaas mooi smelt. Serveer met een beetje verse basilicum als je dat lekker vindt.
Smakelijk eten!