Lekker
Recept van de week
Stokbrood pizza
Tijdens of net voor het weekend, krijg ik zelf vaak zin in comfortfood. Dit kan echt van alles zijn. Bijvoorbeeld friet, pizza of een heerlijke schaal met nacho’s. In het recept van deze week, heb ik twee comfortfood maaltijden in één jasje gegoten.
Ik ken maar weinig mensen die pizza of stokbrood niet lekker vinden. De combinatie van een stokbrood pizza is daarom helemaal fantastisch. Bovendien is het een groot voordeel, dat het heel eenvoudig klaar is te maken. Ook erg lekker in combinatie met een kopje soep.
Zelf variëren
Het leuke aan dit gerecht is, dat je het precies zo kan maken als dat je zelf lekker vindt. Je hebt in principe de basis van een stokbrood, tomatensaus en kaas. Vervolgens kan je daaraan allerlei ingrediënten toevoegen die je zelf lekker vindt. In dit recept is gekozen voor onder andere chorizo, tomaat, ui en verse basilicum.
Dit heb je nodig
- 1 baguette (om thuis nog af te bakken)
- 1 bol buffelmozzarella
- Handje geraspte kaas
- 200 ml passata
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl knoflookpoeder
- Paar plakjes chorizo
- 1/2 sjalotje
- 4 cherrytomaten
- Verse basilicum
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de baguette doormidden. Snipper de sjalot, pel het knoflookteentje en snijd de buffelmozzarella in plakken. Was de tomaatjes en snijd ieder tomaatje in 3 plakjes. Snijd ook de chorizoplakjes in kleinere stukjes.
- Vervolgens meng je de passata met de Italiaanse kruiden en het knoflookpoeder.
- Besmeer beide helften van de baguette met de passata. Verdeel hierover de plakken buffelmozzarella, een beetje geraspte kaas, het gesnipperde sjalotje en de chorizo.
- Bak de stokbrood pizza goudbruin en gaar in het midden van de oven in circa 10 minuten.
- Haal de stokbrood pizza uit de oven en verdeel er wat verse basilicum over.
Smakelijk eten!