Lekker
Het regent chocolade in Zwitserland
Chocoladeregen iets uit sprookjes? Think again. In het Zwitserse stadje Olten regende het afgelopen week chocolade. Iedereen in rep en roer: klimatologen konden er geen chocola van maken. Maar wacht nog even met emigreren, want er is inmiddels een verassend logische verklaring gevonden.
Geen natuurfenomeen, maar een kapot ventilatiesysteem
De chocoladeregen is (helaas) geen nieuw natuurverschijnsel en heeft ook niks te maken met klimaatverandering. Waar het dan wel mee te maken heeft? Met een kapot ventilatiesysteem in een fabriek van het bekende chocolademerk Lindt en Sprüngli. Volgens een woordvoerder leidde dit tot het ontsnappen van geroosterd cacao, op basis waarvan de chocolade in de fabriek in Olten gemaakt wordt.
Chocoladelak
De geroosterde cacao dwarrelde vervolgens bevallig naar buiten, waar het een smakelijk laagje cacaopoeder vormde op straat en op enkele auto’s. Tenminste één auto is voorzien van een nieuwe lak met chocoladesmaak, zoals te bezichtigen op Twitter. De eigenaar van die wagen mag de auto op kosten van Lindt en Sprüngli laten reinigen, maar beetje chocoladeliefhebber lost dat “probleem” natuurlijk gewoon zelf op. Daar doen wij hier niet moeilijk over!
Geen schade door de chocolade
Natuurliefhebbers hoeven zich niet dik te maken over de smaakvolle stortbui. Woordvoerders hebben namelijk bevestigd dat het cacaopoeder niet schadelijk is voor de omgeving. Moeder Natuur blijkt gelukkig niet vies te zijn van een beetje chocola. De chocoschade is dus beperkt.
Wordt vervolgd
Zo blijkt maar weer eens, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Inmiddels is het ventilatiesysteem van de fabriek gerepareerd en functioneert het weer helemaal naar behoren. Naar alle waarschijnlijkheid zullen we dus een tijdje moeten wachten tot de volgende heerlijke hoosbui. Maar niet getreurd, want ondertussen kijken wij alvast uit naar de volgende weersverwachting: voor de herfst wordt er chocoladehagel voorspeld en in de winter verwacht men vlokken. Puur genieten!