Lekker
Warme chocolademelk recepten voor koude herfstdagen
Met het ongure herfstweer dat voor de deur staat kunnen we wel een opkikkertje gebruiken. En met opkikkertje bedoelen we natuurlijk een grote kop warme chocolademelk. Binnen opwarmen was nog nooit zo lekker als met deze spannende variaties!
Vloeibare After Eight
Een Amerikaanse klassieker die vaak wordt geserveerd met Kerst: warme chocomel met pepermunt. De vloeibare After Eight ervaring dus! Om deze smaaksensatie zelf te bereiden neem je een beker melk, waarin je een halve beker chocoladestukjes laat smelten. Vervolgens voeg je een theelepel pepermunt extract toe.
Serveertip: maak het geheel af met marshmallows en pepermuntsnoepjes. Een frisse adem smaakte nog nooit zo zoet.
Op z’n Azteeks
De oude Azteken waren ook al verzot op chocolade, en gelukkig voor ons hebben hun chocolade-tips de tand des tijds doorstaan. Voor chocomel met een Azteekse twist smelt je 140 gram pure chocolade in een beker melk. Vervolgens voeg je een kwart theelepel kaneel toe.
Dan is het tijd voor het geheime ingrediënt: een snufje cayennepeper. De cayennepeper haalt de chocoladesmaak uit de pure chocola nog meer naar boven. Slimme jongens, die Azteken!
Serveertip: met slagroom en een kaneelstokje ziet je Azteekse brouwsel er ook nog eens heel charmant uit.
Nutella Special
Liefhebbers van Nutella opgelet: chocolademelk met je favoriete chocopasta is niet moeilijk te maken. Voeg 2 eetlepels Nutella en 1 eetlepel cacao toe aan een beker warme melk. Als finishing touch kun je nog een snufje zout toevoegen: zo wordt je chocolademelk nog intenser.
Serveertip: slagroom en marshmallows passen hier perfect bij.
Fruitige verassing
Chocola met sinaasappel is een geliefde en bekende combinatie, maar wist je dat chocolademelk met sinaasappel ook heel lekker kan zijn? Smelt 55 gram pure chocolade in een beker melk en voeg hier een halve eetlepel geraspte sinaasappelschil en een halve eetlepel suiker aan toe. Fruitig en smakelijk!
Serveertip: een kaneelstokje en wat sinaasappelschillen in de beker laat je fruitige chocolademelk er lekker herfstachtig uitzien.
Heerlijke herfst
Kortom, met deze recepten wordt het geheid een heerlijke herfst. Niet zo’n liefhebber van chocolademelk? Niet getreurd! Klik hier voor een heerlijke ijskoffie.