Lekker
Recept van de week
Pasta ovenschotel met groenten, kip en een kaascrumble
Ovenschotels, ik ben er dol op. In deze ovenschotel zitten heel veel groenten verwerkt die perfect gaan in combinatie met de pasta en kipfilet. Deze ovenschotel maak ik met pastaschelpjes, maar als je voorkeur hebt voor een andere pastasoort, dan kan dat ook.
De kaascrumble maak je met bloem, boter en geraspte kaas. De combinatie van kaas en boter, zorgt ervoor dat het een lekkere smeuïge crumble is aan de binnenkant, maar krokant aan de buitenkant. Heerlijk!
Slechts 15 minuten in de oven
In tegenstelling tot lasagne, hoeft deze pasta ovenschotel maar 15 minuten de oven in. Daarnaast kost het gerecht je 25 minuten bereidingstijd, dus dit heerlijke gerecht staat relatief snel op tafel. Snel aan de slag!
Dit heb je nodig
- Een ovenschaal
- 150 gram pastaschelpen
- 1 grote kipfilet
- 1 winterpeen
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 1 rode paprika
- 1/2 courgette
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- 50 gram bloem
- 50 gram geraspte kaas
- 40 gram roomboter (koud en in blokjes)
- 2 tl tijm
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 1/2 tl chilipeper
- Zout&Peper
- Olijfolie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal alvast in.
- Snijd de paprika en de courgette in blokjes. Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de kipfilet ook in blokjes. Snipper de ui en pel het knoflookteentje.
- Kook de winterpeen in 6 minuten beetgaar en kook ook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm intussen een wok op middelhoog vuur en voeg hieraan een scheutje olijfolie toe. Bak de kipfilet rondom goudbruin. Voeg de ui toe en pers het knoflookteentje uit boven de pan. Schep even goed om. Voeg dan de courgette en paprika toe en bak 3 minuten mee.
- Giet de winterpeen af en voeg het toe aan de wok.
- Voeg de tomatenblokjes toe, samen met de tijm en de Italiaanse kruiden. Laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Giet de pasta af en schep dit bij de saus. Meng de saus en de pasta goed door elkaar en schep het in de ovenschaal.
- Maak nu de kaascrumble door de boter met de bloem en de geraspte kaas te mengen. Dit kun je gewoon doen met je hand. Je kunt de boter in de kaas en bloem wrijven, waardoor er vanzelf een crumble ontstaat.
- Verdeel de crumble over de ovenschaal en plaats de ovenschaal in het midden van de oven voor 10-15 minuten. De ovenschotel is klaar als de crumble goudbruin kleurt. Mocht de crumble nog niet goed zijn, maar de pasta al harder worden? Bedek de ovenschotel dan even met wat aluminiumfolie.
- Je pasta ovenschotel met kaascrumble is klaar om gegeten te worden.
Smakelijk eten!