Slim
Plant een boom door simpelweg iets te kopen
Of je nou een shopaholic bent of nog tientallen cadeautjes moet kopen voor kind of kleinkinderen, dit kan vanaf nu allemaal duurzaam. Nou ja, je koopt je suf, betaalt met TreeCard en voordat je weet wordt er een boom geplant. Dankzij jouw kooplust. Kortom, bij twijfel, altijd kopen!
Zo werk TreeCard
Iedere keer als je als klant met deze milieuvriendelijke betaalpas betaalt, brengt TreeCard de verkoper (van online en fysieke winkels) een kleine vergoeding in rekening. Deze vergoeding wordt gebruikt om bomen te planten via de boomplantprojecten van Ecosia.
De TreeCard werkt in alle winkels en online shops waar Mastercard wordt geaccepteerd. Daarnaast kan het ook gekoppeld worden aan Apple Pay, Google Pay en Samsung Pay. In principe werkt deze pas hetzelfde als alle andere betaalpassen.
Wat is Ecosia ook alweer?
Ecosia is de zoekmachine die zoekopdrachten omzet in het planten van bomen. In juli nog hebben ze hun 100 miljoenste boom geplant! Hoe dan? Ecosia plant bomen met de opbrengst van de advertentie-inkomsten uit de zoekopdrachten van haar 15 miljoen gebruikers. Elke zoekopdracht draagt op die manier bij tot de aanplant van een boom op een van de 9.000 plantlocaties.
Zoekt en gij plant bomen
Onlangs hebben ze dus de kaap van 100 miljoen bomen overschreden. Amper twee jaar nadat de mijlpaal van 30 miljoen nieuwe aanplantingen werd bereikt. Dat schiet lekker op. Gezamenlijk halen de bomen tot 30 miljoen ton CO2 uit de atmosfeer als ze volgroeid zijn.
De handen ineen
TreeCard en Ecosia hebben dus de handen ineen geslagen en zorgen dat er mooie dingen gebeuren met het geld dat we anders uitgeven aan banken en de grote zoekmachines van deze wereld. Too good to be true? Probeer het uit en voor je het weet heb je een compleet bos geplant met al je aankopen.
Veilig?
TreeCard werkt samen met een bank in de Verenigde Staten die de financiële infrastructuur levert en waar je uiteindelijk een rekening opent. Al je tegoeden tot EUR 250.000 zijn gedekt. Alle TreeCards worden uitgegeven door Mastercard. Daarnaast kun je als klant de kaart direct blokkeren, als jouw pas gestolen is of je ongeautoriseerde transacties ziet voorbijkomen. Dit kan natuurlijk gewoon via je smartphone.
Geen goud, maar hout
De TreeCard wordt ook nog eens gemaakt van duurzaam kersenhout en niet van plastic. Niks platinum, gold of goud, maar hout! Met trots pak jij straks de rekening op als de restaurants weer geopend zijn.
Kortom, door TreeCard te gebruiken voor jouw betalingen, draag je op een eenvoudige manier bij aan een betere wereld voor iedereen. Iedere aankoop kan weer leiden tot een nieuw ‘geldboompje’. De TreeCard is ook in Nederland aan te vragen. Ik heb de mijne al besteld. Wie volgt?
Titelfoto: Micheile Henderson – Unsplash