Lekker
De Goednieuws Kerst adventskalender – Recept 13
Hertenbiefstuk met rode portsaus
Published on
Hertenbiefstuk met rode portsaus
Van 1 december tot en met 24 december presenteert Goednieuws.nl iedere dag een leuk recept. Al die recepten tezamen vormen onze Kerst adventskalender. Voor-, hoofd-, na- en bijgerechten passeren de revue. Uit al die recepten stel jij straks een heerlijk Kerstmenu samen. Dat wordt sowieso een smakelijke Kerst!
Hertenbiefstuk… het kan soms een dingetje zijn. Ik heb wel eens een gast gehad die écht geen hertenbiefstuk wilde eten. Gelukkig had ik toen een wild-trio op het menu staan en werd aan tafel tijdens het diner gewoon het hert uitgeruild met een stukje wild zwijn. Om dit te voorkomen, kan het dus echter wel zinvol zijn om bij je gasten te checken of zij een groot ‘Bambi’ dan wel ‘Jody en het hertenjong’ liefhebber zijn. Anders loop je het risico dat er hertenbiefstuk overblijft. Niet dat dat een straf is met de hertenbiefstuk en rode portsaus uit dit recept. Daar kan je makkelijk een dubbele portie van op!
Recept voor 4 personen
Tip: als de gasten pas vlak voor het diner komen, dan zou je de saus ook daarvoor al kunnen afmaken. In een thermoskan blijft deze namelijk nog wel een poosje warm.
Op sommige dagen word je er extra mee geconfronteerd dat we niet het eeuwige leven hebben....
Het is januari 2006 als mijn vriendin en ik een stomme ruzie krijgen. Het conflict is...