Goed Nieuws op Social Meda

Lekker

De Goednieuws Kerst adventskalender – Recept 20

Geroosterde regenboogwortels

Van 1 december tot en met 24 december presenteert Goednieuws.nl iedere dag een leuk recept. Al die recepten tezamen vormen onze kerst adventskalender. Voor-, hoofd-, na- en bijgerechten passeren de revue. Uit al die recepten stel jij straks een heerlijk kerstmenu samen. Dat wordt sowieso een smakelijke kerst!

Bijgerecht

In deze donkere dagen rond kerst en met het vele binnen zitten door Covid-19 (of gewoon omdat het best fris is buiten), kan ons lichaam wel een oppeppertje gebruiken. De betacaroteen in de wortels wordt omgezet in vitamine A en daar worden onze huid én ogen blij van.

Maar de ogen worden ook al gewoon blij met kijken naar deze vrolijke en kleurrijke wortels. Daarnaast zijn ze ook nog eens makkelijk klaar te maken én lekker. En daar worden we ook blij van. Gewoon lekker met honing, maar als je net even een wat bijzondere twist wilt geven aan de wortels; probeer dan eens ahornsiroop uit.

Dit heb je nodig

Recept voor 4 personen

  • 800-1000 gram (regenboog)wortels
  • 2 el olie
  • 2 el ahornsiroop of honing
  • Geschaafde amandel (voor garnering)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de wortels en spoel ze nog even af onder de kraan. Laat ze op een keukendoek opdrogen.
  • Als de wortels veel schelen in dikte, snij de dikste wortels dan doormidden, zodat de wortels allemaal ongeveer even dik zijn.
  • Leg de wortels in een ovenschaal of op een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Roer de olie en de ahornsiroop/honing goed door elkaar en strijk de wortels er aan alle kanten mee in.
  • De wortels moeten ongeveer een half uur in de oven. Prik in de wortel om te kijken of deze zacht genoeg is. Hou je van beetgaar dan moeten ze iets korter, en voor echt zachte wortels, mogen ze nog iets langer in de oven.
  • Niet op de foto (helaas vergeten) maar wel leuk: bestrooi de wortels met wat geschaafde amandel voor het serveren.

De wortels kan je vooraf al schillen en bijsnijden waar nodig en klaarleggen in een ovenschaal. Dan hoef je ’s avonds ze alleen nog maar in te smeren met de olie en ahornsiroop/honing en in de oven te schuiven. Eet smakelijk!

Continue Reading

Nog meer Lekker

To Top