Goed Nieuws op Social Meda
Auberginerolletjes met ricotta

Lekker

Recept van de week

Auberginerolletjes met ricotta

Wil je graag wat vaker vegetarisch eten? Dan heb ik hier een lekker recept voor je. Vegetarisch eten is namelijk helemaal niet saai. In dit gerecht speelt aubergine de hoofdrol.

Deze auberginerolletjes zijn gevuld met ricotta, wat heerlijk smeuïg wordt als het uit de oven komt. Door de aubergine van tevoren kort te grillen, wordt de aubergine wat zachter. Dit zorgt ervoor dat je de aubergine gemakkelijk op kan rollen. De auberginerolletjes leg je in de tomatensaus voor extra veel smaak.

Complete maaltijd

Wil je van dit gerecht een complete maaltijd maken, serveer er dan een pastasoort naar wens bij. Strooi er nog wat extra Parmezaanse kaas over en je hebt een fantastische maaltijd. Dit recept is voldoende voor 2 personen.

Dit heb je nodig

  • 1 aubergine
  • 150 gram ricotta
  • 15 gram pijnboompitten
  • 500 ml passata
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Zout&Peper

Zo maak je het

  • Verwarm dan de oven voor op 175°C.
  • Meng de passata met de Italiaanse kruiden en het paprikapoeder. Breng vervolgens op smaak met zout en peper. Verdeel de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.
  • Snijd de aubergine in dunne plakjes en breng op smaak met zout en peper. De kleinste plakjes kun je niet gebruiken.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een grillpan op hoog vuur. Grill de aubergineplakjes in circa 2 minuten per kant goudbruin.
  • Meng in de tussentijd de ricotta met het citroensap. Voeg de pijnboompitten toe en meng deze er ook doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg een aubergineplakje op een bord. Vul het plakje met ongeveer een grote theelepel ricotta en rol het aubergineplakje dan op. Leg het in de tomatensaus en herhaal dit ook voor de overige aubergineplakjes. Je hebt voldoende ricotta voor circa 8 tot 10 rolletjes.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel deze over de auberginerolletjes.
  • Bak de auberginerolletjes met ricotta in het midden van de oven goudbruin in circa 25 minuten.
  • Kook in de tussentijd een pasta naar keuze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer deze bij de auberginerolletjes.

Smakelijk eten!

Continue Reading

Ik ben Renate, 26 jaar en heb een grote passie voor koken en bakken. Met mijn recepten probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren om lekker zelf aan de slag te gaan! Iedere donderdag vind je weer een nieuw recept van mij op Goednieuws.nl. Wil je graag een kijkje nemen op mijn foodblog? Dan kun je mijn foodblog vinden op www.kokenenbakkendoejezo.nl of op je kunt mij volgen via mijn Instagram account @kokenenbakkendoejezo

Nog meer Lekker

To Top