Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Het succes van het KWF

Misschien vraag je je af waarom er op Goednieuws.nl een bericht staat over een ongeneeslijke ziekte als kanker. Dat lijkt inderdaad vreemd, tegenstrijdig ook. Wat valt er immers voor goeds te melden over zo’n vreselijke ziekte? Nou, dat vertellen we je graag: kanker is namelijk al lang niet meer zo ongeneeslijk en onbehandelbaar als vroeger. Er is steeds meer goed nieuws te melden voor steeds meer patiënten met de diagnose kanker. Mede dankzij jouw financiële bijdrage!

Kankerbestrijding boekt resultaat

Natuurlijk ken je het KWF. Het goededoelenfonds dat zich inzet voor de bestrijding van de ziekte kanker. Dat doet het KWF nu al 71 jaar lang. Het fonds financiert zorg aan patiënten en maakt alle onderzoeken naar de ziekte mogelijk. Kanker is hierdoor steeds beter op te sporen, te behandelen en te genezen.

Nieuw logo, zelfde missie

Het KWF, de bekende afkorting staat overigens voor Koningin Wilhelmina Fonds, heeft sinds kort een nieuw, modern logo. De doorboorde kreeft is vervangen door een meer abstract exemplaar – zonder zwaard. De missie van de goededoelen stichting blijft evenwel dezelfde: “een beter leven, zonder en mèt kanker”.

Collecteweek

Van 30 augustus tot en met 5 september lopen de vrijwilligers van KWF weer hun jaarlijkse ronde door jouw wijk om geld op te halen. Ook langs digitale weg weten de vrijwilligers je te bereiken. Geld dat wordt besteed aan het continu verbeteren van de zorg voor kankerpatiënten en het financieren van bevolkingsonderzoeken en meer dan 600 wetenschappelijke studies.

Hogere opbrengst?

De coronapandemie heeft wellicht zowel voor- als nadelen voor het KWF. Nadeel is dat het COVID-19 virus veel aandacht en middelen naar zich toe trekt. Een voordeel kan zijn dat, doordat veel mensen nog altijd vanuit huis werken, de opbrengst van een collecte hoger kan uitvallen dan gebruikelijk.

Jij doneert toch ook?

Dankzij alle giften van donateurs heeft het KWF goed werk mogelijk gemaakt. Sinds de oprichting zijn de overlevingskansen gestegen van 25% in 1949 naar 65% nu. Ook hier geldt: kennis maakt macht. Hoe meer kennis en ervaring wetenschappers en artsen vergaren over de ziekte, hoe beter en sneller diagnoses kunnen worden gesteld en behandelingen gestart. Zodat slechtnieuwsgesprekken steeds vaker hoopvolle goednieuws gesprekken kunnen worden.

Het steunen van goede doelen is natuurlijk goed nieuws op zich!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top