Lekker
Bijzondere en exotische variaties op de tosti
Ze zijn smakelijk, snel klaar en makkelijk om te maken: geen wonder dat de tosti al jaren een geliefde lunch-klassieker is. Er is dus meer dan genoeg reden om dit gerecht te vieren! Lees hier hoe je experimenteert met tosti’s.
Op z’n Oer-Hollands
Iedereen kent hem: de huis-tuin-en-keukentosti met ham en kaas. Deze Oer-Hollandse favoriet belichaamt de Nederlandse “doe maar gewoon”-mentaliteit met zijn eenvoud en snelle bereidingswijze. Wij zijn fan! Maar dat andere landen ook zo hun eigen tosti-specialiteiten hebben, blijkt uit de lijst hieronder.
Fantastisch op z’n Frans
De croque monsieur en croque madame zijn wereldwijd bekend, maar zeker niet de enige smaakvolle tosti’s van Franse bodem. Minder bekend, maar niet minder lekker is de Franse variant met gekarameliseerde ui en gruyère. Het kost iets meer tijd om te bereiden, maar dat is het zeker waard. Het recept vind je hier.
All American
Tijd voor een New Yorkse sandwichklassieker: de Reubentosti is een tosti met kaas, mosterd, mayonaise, zuurkool en pastrami (gepekeld rundvlees). Vanwege de volumineuze inhoud is het aan te raden dit broodje in een ouderwets tosti-ijzer te bereiden, maar bakken in de pan is uiteraard ook mogelijk. De Reubentosti wordt geserveerd met plakjes augurk. Het volledige recept vind je hier.
Fris en fruitig
Tosti’s alleen hartig? Think again. Er zijn ook zoete varianten. Wat dacht je van een tosti met Nutella en banaan? Of ga voor een echt fruitige sensatie: frambozen met mascarponekaas of aardbei met hüttenkäse en basilicum.
Aziatische tosti
Bak garnalen en champignons in de pan. Beleg het brood vervolgens met de garnalen, champignons en bosuitjes. Sprenkel wat zoete chilisaus eroverheen en geniet.
Toosten op de tosti
Kortom, genoeg inspiratie om jezelf dit weekend te kunnen trakteren op een heerlijke exotische tosti. En kan je geen genoeg krijgen van experimenteren met tosti’s? Dan zijn er altijd nog pannenkoeken om mee te variëren.