Goed Nieuws op Social Meda

Lekker

De Goednieuws Kerst adventskalender – Recept 2

Rivierkreeftjes met mango en avocado

Van 1 december tot en met 24 december presenteert Goednieuws.nl iedere dag een leuk recept. Al die recepten tezamen vormen onze Kerst adventskalender. Voor-, hoofd-, na- en bijgerechten passeren de revue. Uit al die recepten stel jij straks een heerlijk Kerstmenu samen. Dat wordt sowieso een smakelijke Kerst!

Amuse/voorgerecht 

Deze amuse ziet er heel vrolijk uit, en is een prima manier om de lekkere trek op te wekken. Het grootste deel kan je goed van tevoren voorbereiden. Alleen op het laatst de avocado in kleine stukjes snijden en het mengsel overdoen in glaasjes en garneren. That’s it!

Dit heb je nodig

(Recept voor 4 personen)

  • 100 gram schoongemaakte rivierkreeftjes (of vervang door Hollandse garnalen)
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • Een handje verse kruiden (naar smaak, bijvoorbeeld dille, dragon, bieslook, kervel)
  • Peper/zout

Zo maak je het

  • Spoel de rivierkreeftjes af met koud water en dep ze voorzichtig droog met wat keukenpapier. 
  • Snij het vruchtvlees van de mango in kleine dobbelsteentjes (0,5 cm). 
  • Meng de crème fraîche met het citroensap van ½ citroen. Als je dat lekker vindt, kan je ook wat citroenrasp erbij doen (wel eerst goed de citroen wassen). Voeg naar smaak peper/zout en klein gesneden verse kruiden toe. Bewaar wat verse kruiden voor de garnering. 
  • Zet de kreeftjes, de mango en het crème fraîche mengsel koel weg tot gebruik.
  • Maak vlak voor gebruik de avocado schoon en snijdt deze in kleine dobbelsteentjes (0,5 cm).
  • Meng deze met de mango en de rivierkreeftjes en schep wat van het mengsel in elk glas (ik gebruikte port glazen). Hou 4 mooie kreeftjes achter voor garnering.
  • Doe er een theelepel crème fraîche op en garneer met het kreeftje en nog een beetje verse kruiden.
  • Lepeltje erbij en serveren maar. Eet smakelijk!

Je kan hier natuurlijk ook een voorgerecht van maken. Verdubbel dan de ingrediënten. Je kan dan de schil van de avocado als een bakje gebruiken en daar de kreeftjes, mango en avocado indoen.

Tip: zorg dat je altijd een extra avocado in huis hebt, want soms tref je nu eenmaal lelijke avocado’s. Mocht je deze extra avocado nou niet nodig hebben, maak deze dan schoon en doe het vruchtvlees geprakt met wat citroensap erdoor in een diepvrieszakje. Dit kan je prima gebruiken om later een lekkere quacemole van te maken.

Continue Reading

Nog meer Lekker

To Top