Goed Nieuws op Social Meda

Lekker

De Goednieuws Kerst adventskalender – Recept 7

Haricots verts in spek

Van 1 december tot en met 24 december presenteert Goednieuws.nl iedere dag een leuk recept. Al die recepten tezamen vormen onze Kerst adventskalender. Voor-, hoofd-, na- en bijgerechten passeren de revue. Uit al die recepten stel jij straks een heerlijk Kerstmenu samen. Dat wordt sowieso een smakelijke Kerst!

Bijgerecht

Een klassieker, zo kunnen we dit bijgerecht denk ik wel noemen. En met een reden. Kleurrijk op het bord, een lekkere knapperige bite, het zoute van het spek, en eigenlijk vindt bijna iedereen dit wel lekker. Soms als ik een uitgebreid diner maak, probeer ik wat anders uit, want ook mij bekruipt af en toe het gevoel van ‘kom ik weer aan met die eeuwige boontjes in spek’. 

Om iedere keer toch weer tot de conclusie te komen, dat die toch echt met stip op 1 blijven staan. In een beetje leuk restaurant heb je natuurlijk niet voor niets op de kaart de pagina met ‘klassiekers’. Je weet wat je krijgt én je weet ook dat je het lekker gaat vinden, want het zijn de tijdloze toppers. Dus reden genoeg om het recept in deze Kerst adventskalender op te nemen. 

Dit heb je nodig

(Recept voor 4 personen (3 stuks per persoon))

  • 350-400 gram haricots verts
  • 12 langwerpige plakken ontbijtspek

Zo maak je het

  • Snijdt de puntjes van de boontjes af en was ze.
  • Blancheer de boontjes 3 minuten in ruim water en spoel daarna af onder een koude kraan.
  • Wikkel de boontjes per 10-12 stuks in een plakje spek en leg in een ingevette ovenschaal. 
  • Zet koel weg tot gebruik.
  • De ovenschaal kan direct vanuit de koelkast in de (voorverwarmde) oven op 180°C.
  • Bak ze ongeveer 20 minuten totdat de spek een mooi kleurtje heeft. Let erop dat de puntjes van de bonen niet te donker worden. 
  • Leg ze in een een schaal, of direct op het bord, en eet smakelijk!
Continue Reading

Nog meer Lekker

To Top