Goed Nieuws op Social Meda

Lekker

Recept van de week

Quiche met geitenkaas en courgette

Of je nou gaat borrelen, picknicken, lunchen of dineren; met deze quiche kan dat allemaal. Lees gauw verder hoe je een overheerlijke quiche maakt.

Apéro chargé

Vooral op mijn vakanties in Frankrijk wordt er vaak een apéro chargé georganiseerd. Dit betekent niets meer dan dat je met de buren, je vrienden of familie een gezellige aangeklede borrel organiseert. Vaak zijn die borrels “overdressed” en hoef je daarna echt niet meer te dineren.

Om de wijn en de andere dranken te vergezellen neemt iedereen iets te eten mee. Cruciaal om het tot het einde vol te houden. Het liefst breng je iets mee dat je zelf hebt gemaakt natuurlijk. Dat is dan weer een mooie aanleiding om recepten uit te wisselen.

Niet moeilijk doen

Om het mezelf een beetje makkelijker te maken heb ik gewoon koelvers deeg voor de quiche gebruikt. Niet erg culinair, maar wel makkelijk en effectief.

Dit heb je nodig

  • 1 pak koelvers deeg voor hartige taart/quiche
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 250 ml room
  • 100 ml melk
  • 5 eieren
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel uienpoeder

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een grote springvorm met bakpapier
  • Bekleed de springvorm met het taartdeeg en prik met een vork gaatjes in de taartbodem
  • Snijd de courgette in dunne, halve plakjes, de paprika in dunne repen en de lente-ui in ringetjes
  • Verdeel de gesneden groenten over de taartbodem
  • Verkruimel de geitenkaas en verdeel over de groenten
  • Meng de room, melk en de eieren goed door elkaar met een garde
  • Voeg de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en uienpoeder toe aan het eimengsel en giet over de groenten
  • Zet de quiche in de oven en laat in 40-50 minuten gaar bakken
  • Laat de quiche iets afkoelen voor je hem aansnijdt

Bon appétit!

Foto Esther
Continue Reading

Nog meer Lekker

To Top