Goed Nieuws op Social Meda
Kip korma

Lekker

Recept van de week

Kip korma

Ik ben dol op de Indiase keuken en dat komt vooral door de vele kruiden die worden gebruikt. In dit gerecht komen al deze kruiden heel goed samen, waardoor je huis erg lekker gaat ruiken zodra je begint met koken.

Kip korma is een Indiaas gerecht van kip in een milde curry saus. Door het gebruik van kokosmelk in dit gerecht, krijg je een heerlijke smeuïge en zachte saus, super lekker!

Rijsttafel maken

Het is erg lekker om rijst bij kip korma te serveren, maar ook (zelfgemaakt) naan brood is echt een aanrader. Serveer er daarnaast groenten bij die jij lekker vindt. Ook is het leuk om een Indiase rijsttafel te maken, waarvan kip korma een onderdeel is. Want de Indiase keuken heeft nog veel meer overheerlijke curry’s om uit te kiezen! Dit recept is voldoende voor 2 tot 3 personen.

Dit heb je nodig

  • Hakmolentje
  • 2 kipfilets
  • 100 ml passata
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 gram cashewnoten
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 2 cm gember
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1,5 tl garam masala kruiden
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl chilipoeder
  • Verse koriander
  • Olijfolie
  • Zout&Peper

Zo maak je het

  • Doe de cashewnoten in een bakje en giet er kokend water op totdat ze onder staan. Laat 15 minuten staan.
  • Pel de ui en snijd grof. Pel ook het knoflookteentje en schil de gember. Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Doe de ui samen met het knoflookteentje en de gember in het hakmolentje. Maal helemaal fijn.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een wok op middelhoog vuur en voeg de ui met gember en knoflook toe. Bak 2 minuutjes. Voeg dan de kip toe samen met de garam masala, de kurkuma, de koriander en het chilipoeder. Bak circa 5 minuten totdat de kip mooi goudbruin kleurt.
  • Giet intussen de cashewnoten af en maal deze helemaal fijn in het hakmolentje. Voeg toe aan de wok en schep goed om.
  • Doe dan de passata erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Meng alles goed door elkaar en laat even 2 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg tot slot de kokosmelk toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel nu nogmaals 5 minuten zachtjes doorkoken. Schep regelmatig om.
  • Serveer de kip korma met rijst of naan brood en groenten naar keuze. Garneer eventueel met wat grofgehakte koriander en wat extra cashewnoten.

Smakelijk eten!

Continue Reading

Ik ben Renate, 26 jaar en heb een grote passie voor koken en bakken. Met mijn recepten probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren om lekker zelf aan de slag te gaan! Iedere donderdag vind je weer een nieuw recept van mij op Goednieuws.nl. Wil je graag een kijkje nemen op mijn foodblog? Dan kun je mijn foodblog vinden op www.kokenenbakkendoejezo.nl of op je kunt mij volgen via mijn Instagram account @kokenenbakkendoejezo

Nog meer Lekker

To Top