Lekker
Recept van de week
Auberginerol uit de oven
Natuurlijk is het oergezellig als je vrienden komen eten. Alleen het vooruitzicht om in de keuken te staan zweten én je gasten te vermaken, kan je soms de moed in de schoenen doen zinken. De oplossing is nabij.
Dankzij dit recept hoef je niet in paniek te raken. Je tovert een mooi gerecht op tafel en houdt genoeg tijd over om gezellig met je visite te borrelen.
Klaar voordat je gasten komen
Wat dit gerecht zo geweldig maakt, is dat je alle voorbereiding kunt treffen voordat je gasten komen. Op het moment zelf hoef je het alleen nog maar in de oven te schuiven.
Dit heb je nodig
(4 personen)
- bakpapier en grillpan
- 2 grote aubergines
- 1 pond rundergehakt
- flink wat gehakte peterselie
- zout en peper en Italiaanse kruiden
- 2 eieren
- 80 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 3 plakjes parmaham
- 3 plakjes kaas (of extra Parmezaanse kaas)
- 1,5 ons ontbijtspek
Zo maak je het
- Verwarm de over voor op 180 graden.
- Snijd de aubergine in de lengte in plakken van een ½ cm.
- Grill alle plakken in de pan, zonder olie, aan 2 kanten totdat ze slap en buigzaam worden, leg op een bord om af te koelen.
- Meng gehakt, zout, peper, peterselie, Italiaanse kruiden, de eieren en de Parmezaanse kaas in een grote kom.
- Leg een groot vel bakpapier klaar en leg 5 plakken aubergine in de lengte tegen elkaar aan het begin van het papier. Alle overige plakken leg je dakpansgewijs over de eerste rij zodat er een grote rechthoek ontstaat.
- Verdeel gehaktmengsel over de aubergines maar laat de laatste rij van de aubergines vrij.
- Leg plakjes ham erop zodat de hele breedte wordt bedekt en doe dit ook met de kaas.
- Met behulp van het bakpapier rol je het hele zaakje op tot een mooie rol.
- Over de bovenkant drapeer je het ontbijtspek zodat alles bedekt is.
- Daarna mag de auberginerol 45 minuten in de oven.
- Ben je lekker voorbereid, dan kan je de auberginerol op het bakpapier laten liggen en gewoon in de koelkast bewaren totdat het etenstijd is.
Eenmaal uit de oven de aubergine rol in mooie dikke plakken snijden. Serveer met een frisse salade en vers brood.
Eet lekker!