Lekker
Recept van de week
Taco bowl met gehakt
Tegenwoordig ben ik helemaal fan van bowls. Alle ingrediënten in één ruime kom die samen één geheel vormen. Deze keer gaan we op de Mexicaanse tour.
Ik ben echt dol op de Mexicaanse keuken. Zo zijn burrito’s, enchiladas en taco’s erg lekker! Deze keer koos ik voor een taco bowl met Mexicaans gekruid gehakt. Verder vul je de bowl met verschillende groenten, avocado en crème fraÎche. Vergeet ook niet om er een beetje geraspte kaas overheen te strooien.
Gebroken tacoschelpen
Het lastigste aan tacoschelpen vind ik, dat ze altijd breken zodra je wilt gaan eten. Daarom biedt deze tacobowl dé oplossing; je breekt de tacoschelpen vooraf. Dat eet wel zo makkelijk! Dit recept is geschikt voor 2 personen.
Dit heb je nodig
- 6 tacoschelpen
- 200-250 gram gehakt
- 1/2 rode paprika
- 1 el picadillo kruiden
- 1 rode ui
- 100 gram ijsbergsla in reepjes
- 1 el tomatenpuree
- 1/2 komkommer
- 125 gram tomaatjes
- 1 klein blikje mais
- 1/2 avocado
- 2 tl crème fraîche
- Beetje geraspte kaas
- Zout en peper
Zo maak je het
- Bereid de taco’s volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui. Snijd de tomaten in vieren en snijd de komkommer en paprika in blokjes. Haal het vruchtvlees uit de avocado en prak fijn met behulp van een vork.
- Verwarm een pan op middelhoog vuur en rul hierin het gehakt. Voeg ook de rode paprika en de rode ui toe en bak mee. Als het gehakt rul is, voeg je de picadillo kruiden toe samen met de tomatenpuree. Bak dit 1 minuut mee. Breng het gehakt op smaak met wat zout en peper.
- Verdeel de sla over twee borden, gevolgd door de komkommer, de tomaatjes, de mais en het gehaktmengsel. Verdeel hierover wat geraspte kaas, de avocado en 1 theelepel crème fraîche per bord. Breek tot slot de taco’s en voeg deze toe.
- Geniet van je taco bowl met gehakt.
Smakelijk eten!