Lekker
Recept van de week
Gado Gado
Gado Gado is een heerlijk Indonesisch groentegerecht dat echt een feestje is om te eten!
Vegetarisch smullen
Dat vegetarisch eten niet saai hoeft te zijn bewijst dit gerecht maar weer eens. Dit gerecht zit boordevol groenten en de tofu wordt gebruikt als een vleesvervanger. Door het toevoegen van een gekookt eitje, kroepoek en een zelfgemaakte pindasaus zit dit recept boordevol smaak. Bovendien ziet het er ook fantastisch uit, nietwaar?
Snel genieten
Een bijkomend voordeel van deze Gado Gado is dat het gerecht binnen 30 minuten op tafel staat. Hierdoor is dit vegetarische gerecht perfect te maken op een doordeweekse avond. Je zult zien dat je jouw huisgenoten hier heel erg mee verrast. Ik heb ervoor gekozen om deze Gado Gado te serveren met rijst, zodat het een volledige maaltijd is.
Dit heb je nodig
Voor 2 personen
Voor de gado gado
- 150 gram witte rijst
- 180 gram tofu reepjes mild
- 2 eieren
- 200 gram sperziebonen
- 2 handjes taugé
- 1/2 komkommer
- Cassave kroepoek
- Evt. een handje pinda’s
- Olijfolie
Voor de pindasaus
- 100 ml kokosmelk
- 2 el pindakaas
- 1 el ketjap manis
- 1 el donkerbruine basterdsuiker
- 2 druppels sambal oelek
Zo maak je het
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook ook de sperzieboontjes in 10 minuten beetgaar. Kook tot slot de eieren 7 minuten. Als je een iets zachter ei wilt, kun je de eieren ook wat korter koken.
- Maak intussen de satésaus. Doe hiervoor de kokosmelk samen met de basterdsuiker en de ketjap in een steelpannetje. Roer even goed door totdat de suiker is opgelost. Voeg dan 1 eetlepel pindakaas toe en roer goed door. Zodra de pindakaas is opgenomen in de saus, kun je de volgende eetlepel pindakaas toevoegen. Roer ook deze er goed doorheen en voeg dan de sambal toe. Zet het vuur laag en laat de satésaus even pruttelen zodat de saus wat dikker wordt.
- Zet intussen een koekenpan op matig vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de tofu in 5 minuutjes goudbruin.
- Snijd intussen de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in dunne schijfjes, zodat er halve maandjes ontstaan. Pel daarnaast de eieren en snijd doormidden.
- Tijd om de borden op te maken! Verdeel de ingrediënten van de Gado Gado over 2 borden en serveer met de satésaus. Doe er een handje cassave kroepoek bij en garneer met een handje pinda’s als je dat lekker vindt!
Geniet ervan!