Lekker
Recept van de week
Apple crumble toetje
Heb jij ook altijd wat ruimte over voor een lekker toetje? Ik wel in ieder geval. Je kunt gaan voor eenvoudig schaaltje yoghurt of kwark, waar natuurlijk niks mis mee is. Maar je kunt ook een keer uitpakken met een zelfgemaakte apple crumble.
Deze apple crumble is heel eenvoudig om te maken en past perfect bij het koudere weer dat komen gaat. Dit toetje serveer je namelijk warm. Wel is het lekker om er een bolletje kaneelijs bij te serveren.
Gekarameliseerde appel
De appels meng je met basterdsuiker waardoor ze in de oven gaar karameliseren. De appel wordt lekker zacht, wat heerlijk is met de crumble erop. Door er een bolletje kaneelijs bij te serveren, krijg je een perfecte combinatie van een warme en zoete apple crumble in combinatie met een lekker koud bolletje ijs. Dit recept is voor 2 personen.
Dit heb je nodig
- Een kleine ovenschaal
- 2 grote appels
- 25 gram donkerbruine basterdsuiker
- 1 el water
- 50 gram bloem
- 50 gram kristalsuiker
- 40 gram roomboter (koud en in blokjes)
- Kaneelijs (optioneel)
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal in.
- Schil de appels en snijd in stukjes. Meng de appels met de basterdsuiker en het water. Schep het mengsel in de ovenschaal.
- Maak nu de crumble door de suiker met het bloem en de roomboter te mengen. Dit kun je gewoon met je handen doen, door de boter door het bloem en de suiker te wrijven. Na een tijdje ontstaat er vanzelf een crumble.
- Schep de crumble in de ovenschaal, zorg ervoor dat alle appelstukjes zijn bedekt.
- Bak de apple crumble goudbruin in het midden van de oven in circa 25-30 minuten.
- Haal de apple crumble uit de oven en schep het over in bakjes. Serveer er een bolletje kaneelijs bij als je dit lekker vindt.
Geniet ervan!