Lekker
Recept van de week
Havermouttaartje met appel uit de oven
Veel mensen kiezen ervoor om iedere dag te starten met hetzelfde ontbijt. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om een keer te variëren en zo kun je ook ontdekken wat nog meer lekker is in de ochtend.
Veel mensen zijn momenteel thuis aan het werk en hebben daardoor ook wat meer tijd om een nieuw ontbijt uit te proberen. Met dit havermouttaartje met appel uit de oven begin je jouw dag op een gezonde manier. Bovendien is het ook nog eens een feestje om je dag zo te beginnen!
Ontbijttaartje
Een ontbijttaartje, het klinkt misschien niet gezond, maar dat is het toch echt. Dit taartje maak je namelijk op basis van havermout en appel. De havermout zorgt ervoor dat je voor een langere tijd vol zit. Dit gerecht heeft een bereidingstijd van slechts 5 minuten. Het moet dan nog wel eventjes 20 tot 25 minuten in de oven. Dit recept is voor één persoon.
Dit heb je nodig
- Klein ovenschaaltje
- 30 gram havermout
- 1 appel
- 1 ei
- 50 ml melk
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 1 tl vanille-extract
- Boter om in te vetten
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet het ovenschaaltje in met een beetje boter.
- Schil de appel en snijd in blokjes.
- Breek het ei in een kommetje en voeg de melk, de koek- en speculaaskruiden en het vanille-extract toe. Kluts het geheel goed door elkaar.
- Voeg de havermout eraan toe en meng dit er goed doorheen. Doe dan de appelstukjes erbij en meng alles nog een keertje door elkaar.
- Giet het geheel in het ovenschaaltje. Plaats het ovenschaaltje in het midden van de oven en bak het taartje in 20 tot 25 minuten af totdat het geheel mooi goudbruin kleurt.
Geniet van dit heerlijke ontbijt!