Goed Nieuws op Social Meda
Surinaamse bami

Lekker

Recept van de week

Surinaamse bami

Om een snelle maaltijd op tafel te zetten, heb je echt geen pakjes of zakjes nodig. Met dit recept laat ik zien hoe jij binnen 25 minuten een heel smakelijk gerecht kan serveren.

Je kunt Surinaamse bami op veel verschillende manieren maken, maar ik heb gekozen voor een basic variant waarin alle smaken goed samenkomen. Als je het lekker vindt, kun je er een gebakken eitje en wat satésaus bij serveren. Voor de smaak is dit niet per se nodig.

Spaghetti bami?

Het klinkt een beetje gek, maar Surinaamse bami maak je niet met mie nestjes, maar op basis van spaghetti. Je brengt het gerecht onder andere op smaak met sojasaus en ketjap, waardoor het gerecht zowel een zoete als een zoutige smaak krijgt. Erg lekker met kipfilet erdoorheen en met frisse komkommerschuifjes erbij. Dit recept is voldoende voor 2 personen.

Dit heb je nodig

  • 160 gram spaghetti
  • 200 gram kipfilet
  • 2 sjalotten
  • 1 knoflookteentje
  • 1 groentebouillonblokjes
  • 2 cm gember
  • 1 grote tl tomatenpuree
  • 1/2 tl trassi
  • 1/4 tl five spice kruiden
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ketjap
  • 1 komkommer
  • Verse selderij (om te garneren)
  • Olijfolie
  • Zout&Peper

Zo maak je het

  • Kook de spaghetti gaar in een pan met kokend water met een half groentebouillonblokje.
  • Snipper de sjalotten en pel het knoflookteentje. Schil de gember en snijd fijn. Snijd ook de kipfilet in blokjes.
  • Verhit een wok op middelhoog vuur en verwarm hierin een scheutje olijfolie. Fruit de ui samen met de gember en pers ook de knoflookteentjes uit boven de pan. Bak het geheel circa 2 minuten. Voeg dan de trassi toe, samen met de five spice kruiden, het overgebleven groentebouillonblokje en een beetje peper. Bak 1 minuut mee. Dan mogen de kipblokjes erbij en bak deze in circa 7 minuten goudbruin en gaar. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak ook nog 1 minuut mee.
  • Giet de spaghetti af en voeg toe aan de wok. Meng het er goed doorheen en voeg dan de sojasaus en de ketjap toe. Meng alles nogmaals goed door elkaar.
  • Verdeel de Surinaamse bami over twee borden en garneer met wat grofgehakte selderij. Serveer met wat komkommerschijfjes erbij.

Smakelijk eten!

Continue Reading

Ik ben Renate, 26 jaar en heb een grote passie voor koken en bakken. Met mijn recepten probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren om lekker zelf aan de slag te gaan! Iedere donderdag vind je weer een nieuw recept van mij op Goednieuws.nl. Wil je graag een kijkje nemen op mijn foodblog? Dan kun je mijn foodblog vinden op www.kokenenbakkendoejezo.nl of op je kunt mij volgen via mijn Instagram account @kokenenbakkendoejezo

Nog meer Lekker

To Top