Lekker
Recept van de week
Flammkuchen met BBQ chicken
Het is op het moment erg koud buiten. Prachtig weer om te genieten van de sneeuw en hopelijk binnenkort ook van het schaatsen op natuurijs. Niks is lekkerder om na zo’n dag binnen op te kunnen warmen met een heerlijk gerecht.
Daarom deel ik vandaag perfect comfortfood, waarmee het geen straf is om weer naar binnen te moeten. Deze heerlijke flammkuchen met BBQ chicken is heerlijk krokant en perfect van smaak door de crème fraîche en de zelfgemaakte BBQ saus.
Zelf pulled chicken maken
Zelf pulled chicken maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als je zou denken. Je kookt de kipfilet en met behulp van 2 vorken kun je de kipfilet uit elkaar trekken tot een pulled chicken. In dit recept meng je de pulled chicken met de BBQ saus, zodat de kip extra veel smaak krijgt. Dit recept is voldoende voor 3 tot 4 personen.
Dit heb je nodig
- 1 rol vers flammkuchendeeg
- 125 gram crème fraîche
- 1 rode paprika
- 1 grote rode ui
- 75 gram geraspte (oude) kaas
- 1 kipfilet
- 1/2 ui
- 50 ml water
- 4 el ketchup
- 1 el donkerbruine basterdsuiker
- 1 el worcestersaus
- 1/2 el mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 1/2 ui
- 1 tl paprikapoeder
- Zout&Peper
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook je kipfilet in 15 minuten gaar in een pan met voldoende kokend water.
- Maak ook direct de BBQ saus. Snipper hiervoor de ui en doe die samen met het water, de witte wijnazijn, de mosterd, de bruine suiker, de ketchup, de worcestersaus en het paprikapoeder in een steelpannetje. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat het geheel op laag vuur koken gedurende 15 minuten. Roer regelmatig even door.
- Als de kip aan het koken is en de BBQ saus staat te pruttelen, kun je de paprika in stukjes snijden en de rode ui in dunne ringen.
- Als je kip klaar is met koken, maak je er pulled chicken van. Dit doe je door met twee vorken de kipfilet uit elkaar te trekken, waardoor draadjes kip ontstaan.
- Meng de kip en de BBQ saus door elkaar.
- Rol je flammkuchendeeg uit en bestrijk met de crème fraîche. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Verdeel de paprika en de rode ui over de flammkuchen en leg hierop de pulled chicken in BBQ saus. Garneer met de geraspte kaas.
- Bak de flammkuchen met BBQ chicken goudbruin en gaar in het midden van de oven in circa 15 minuten. Houd de laatste minuten even goed in de gaten of de flammkuchen niet te donker wordt.
- Snijd in stukken en je kunt heerlijk gaan genieten.
Smakelijk eten!