Lekker

Recept van de week

Citroen-maanzaad pannenkoekjes

Published on

Pannenkoeken eten als ontbijt, dit gebeurt steeds vaker! Er zijn heel veel verschillende soorten pannenkoeken. Zo kun je kiezen voor klassieke American pancakes, maar je kunt ook kiezen voor een gezondere variant.

Deze citroen-maanzaad pannenkoekjes zijn een gezondere variant op basis van kwark. Om deze pannenkoekjes een frisse smaak te geven, wordt er wat citroensap toegevoegd. De maanzaad in de pannenkoekjes, zorgt voor een kleine bite. Dit is echt verrassend lekker.

Garneer met wat fruit

Wil je direct ook wat fruit in de ochtend eten? Serveer deze pannenkoekjes dan eens met een gebakken appeltje en rozijnen erbij of serveer ze met een combinatie van frambozen en blauwe bessen. Echt een feestje in de ochtend! Dit recept is voldoende voor 1 persoon.

Dit heb je nodig

  • 100 gram (magere) kwark
  • 35 gram bloem / volkoren meel
  • 1 ei
  • 1/2 citroen
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl maanzaad
  • Honing
  • Snufje zout
  • Bakboter

Zo maak je het

  • Was de citroen en rasp 1/4 van de citroen. Pers de helft van de citroen vervolgens uit.
  • Doe de kwark in een beslagkom en roer even los. Voeg het ei toe samen met het citroensap en de citroenrasp en klop dit erdoorheen met behulp van een garde. Voeg dan de bloem samen met het bakpoeder, het snufje zout en de maanzaad toe en meng dit erdoorheen.
  • Verhit een beetje bakboter in een pan op middelmatig vuur en schep hierin 1 eetlepel beslag voor kleine kwarkpannenkoekjes. Afhankelijk van de grootte van je pan, kun je beslissen hoeveel pannenkoekjes je tegelijk bakt.
  • Je kunt de pannenkoekjes omdraaien als aan de bovenkant een beetje belletjes ontstaan. Dit duurt ongeveer 2 minuten per kant.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord en serveer er wat honing op.
  • Geniet van je citroen-maanzaad pannenkoekjes met honing!

Smakelijk eten!

Mobiele versie afsluiten